زخم های مقاوم به درمان

اقدامات تشخیصی

مراقبتهای درمانی

اکسیژن هایپرباریک

نتایج درمان

درباره ما

بیماری دیابت از دید سازمان بهداشت جهانی

diabetes-testing-1.webp

دیابت یک بیماری عروقی و متابولیک است که با بالا بودن سطح گلوکز خون (قند خون) شناسایی می‌شود و به مرور زمان آسیب‌های جدی به قلب، رگ‌ها، چشم‌ها، کلیه‌ها و اعصاب می‌رساند. عموما در بزرگسالان دیابت نوع2 که در آن بدن مقادیر کافی انسولین تولید نمی‌کند و یا در برابر انسولین مقاوم می‌شود، شایع‌تر است. در سه دهه گذشته دیابت نوع 2 به شکل گسترده‌ای در همه کشورها افزایش یافته است. دیابت نوع یک که پیشتر با نام دیابت جوانان یا دیابت وابسته به انسولین شناخته می‌شد، بیماری عروقی است که پانکراس، یا به طور کلی انسولین تولید نمی‌کند و یا مقادیر آن اندک است. برای افرادی که با دیابت زندگی می‌کنند درمان در دسترس (شامل دسترسی به انسولین) برای بقا الزامی است. جلوگیری از رشد دیابت و چاقی مفرط تا سال 2025 به عنوان یک هدف جهانی مورد توافق متخصین کشورها قرار گرفته است.

در حدود 422 میلیون نفر در کره زمین دیابت دارند و بسیاری از آن ها در کشورهای فقیر و سطح متوسط زندگی می‌کنند. هر سال یک و نیم میلیون مرگ مستقیما در نتیجه دیابت رخ می‌دهد. تعداد افراد بیمار و همچنین شیوع بیماری دیابت در طی دهه‌های گذشته به طور مداوم در حال افزایش بوده است.

وبسایت سازمان بهداشت جهانی

اولین دوره تربیت پزشک برای بخش‌های هایپرباریک پزشکی و غواصی

IMG-2721.JPEG210D927A-67E7-47DE-86D6-6402129FB679.jpg

کلنیک بهار بر روی نقشه

از آنجائيکه اکسيژن هايپرباريک و درمان زخم، دو عضو غيرقابل تفکيک از يکديگر مي‌باشند، يک مرکز اکسيژن هايپرباريک بايستي شامل بخشهاي لازم جهت حمايت زخم بطور کامل باشد.
براين اساس مي‌توان اين مراکز درماني را به دو قسمت اکسيژن هايپرباريک و بخش مراقبتهاي زخم تفکيک نمود.
1)بخش اکسيژن هايپرباريک
اين بخش شامل سالن مربوط به محفظه‌هاي اکسيژن هايپرباريک مي‌باشد که با يک چشمه تأمين کننده‌ي اکسيژن حمايت مي‌شود.
اکسيژن مي‌تواند از دستگاه اکسيژن ساز يا محفظه اکسيژن مايع به همراه تبخير کننده و يا کپسول (سيلندر) اکسيژن تأمين شود که به وسيله‌ي فشار شکن مخصوص افت فشار از کپسول (135 ATA) به لوله‌هاي ارتباطي (5 ATA)، محقق شده و به محفظه هايپرباريک مي‌رسد.
در اينجا قادر خواهيم بود فشار داخل محفظه را به يک تا سه اتمسفر افزايش دهيم. با توجه به مدت زمان لازم جهت هر جلسه، وسايل صوتي تصويري جهت سرگرمي بيمار از ديگر وسايل لازم در بخش هايپرباريک مي‌باشد. مسلماً وجود ترالي احياء، DC Shock، ECG و داروهاي احياء در اين قسمت ضرورت دارد. آنتي استاتيک بودن کف سالن و وصل به چاه Earth و همچنين تخليه اکسيژن Exhaust (مصرف شده داخل) دستگاه به فضاي خارج نيز از ضروريات مي‌باشد.

2)بخش مراقبتهاي زخم
در اين قسمت لازم است اتاقهاي متعدد جهت شستشوي زخم، دبريدمان، تزريقات، فتوتراپي، ليزر و پانسمان به همراه کليه‌ي تجهيزات لازم موجود باشد تا بيمار پس از اجراي جلسه‌ي هايپرباريک، تحت اقدامات حمايت زخم قرار بگيرد.