زخم های مقاوم به درمان

اقدامات تشخیصی

مراقبتهای درمانی

اکسیژن هایپرباریک

نتایج درمان

درباره ما

بیماری دیابت از دید سازمان بهداشت جهانی

diabetes-testing-1.webp

دیابت یک بیماری عروقی و متابولیک است که با بالا بودن سطح گلوکز خون (قند خون) شناسایی می‌شود و به مرور زمان آسیب‌های جدی به قلب، رگ‌ها، چشم‌ها، کلیه‌ها و اعصاب می‌رساند. عموما در بزرگسالان دیابت نوع2 که در آن بدن مقادیر کافی انسولین تولید نمی‌کند و یا در برابر انسولین مقاوم می‌شود، شایع‌تر است. در سه دهه گذشته دیابت نوع 2 به شکل گسترده‌ای در همه کشورها افزایش یافته است. دیابت نوع یک که پیشتر با نام دیابت جوانان یا دیابت وابسته به انسولین شناخته می‌شد، بیماری عروقی است که پانکراس، یا به طور کلی انسولین تولید نمی‌کند و یا مقادیر آن اندک است. برای افرادی که با دیابت زندگی می‌کنند درمان در دسترس (شامل دسترسی به انسولین) برای بقا الزامی است. جلوگیری از رشد دیابت و چاقی مفرط تا سال 2025 به عنوان یک هدف جهانی مورد توافق متخصین کشورها قرار گرفته است.

در حدود 422 میلیون نفر در کره زمین دیابت دارند و بسیاری از آن ها در کشورهای فقیر و سطح متوسط زندگی می‌کنند. هر سال یک و نیم میلیون مرگ مستقیما در نتیجه دیابت رخ می‌دهد. تعداد افراد بیمار و همچنین شیوع بیماری دیابت در طی دهه‌های گذشته به طور مداوم در حال افزایش بوده است.

وبسایت سازمان بهداشت جهانی

اولین دوره تربیت پزشک برای بخش‌های هایپرباریک پزشکی و غواصی

IMG-2721.JPEG210D927A-67E7-47DE-86D6-6402129FB679.jpg

کلنیک بهار بر روی نقشه

بیمار خانم 22 ساله که در تاریخ 29/4/88 در اثر تصادف رانندگی (موتورسیکلت) در ساعت 23:30 توسط اورژانس شهر به یکی از مراکز پزشکی مرکزی (Central) شهر اعزام می گردد و با تشخیص Multiple trauma بستری می گردد.

001

 24 ساعت بعد بیمار جهت ترمیم جراحات ساق راست پذیرش اتاق عمل می گردد. پس از عمل جراحی بیمار مدت 16 روز به دلیل عفونت و تب مقاوم به درمان تحت درمان آنتی بیوتیک های وسیع الطیف جدید و تعویض مکرر پانسمان روزانه قرار می گیرد و نهایتا به دلیل عدم پاسخ درمانی – تب – گانگرن و عفونت شدید ساق، آمپوتاسیون (قطع عضو) ساق از بابت جلوگیری از سپتی سمی جهت وی پیشنهاد می گردد اما توسط یکی از جراحان مشاور اکسیژن هیپرباریک (HBOT) به عنوان آخرین شانس جلوگیری از آمپوتاسیون پیشنهاد می گردد.

002003


 بیمار در تاریخ 14/5/88 پذیرش مرکز گردید و پس از معاینات اولیه و تشکیل پرونده با تب 8/37 اولین جلسه HBOT را طی نمود و پس از دو جلسه تب بیمار قطع شد. طی جلسات مکرر رفته رفته عفونتهای سطحی زخم برطرف و بافت گرانوله (Granulation tissue) شروع به رشد در بستر زخم نمود و نهایتا پس از 11 جلسه روزانه درمان HBOT با قطع تب – بهبود کامل بستر زخم و آمادگی کامل جهت دبریدمان و گرافت پوستی از مرکز ترخیص گردید.


004005006

007


 بیمار پس از گرافت پوستی پس از چند روز مرخص گردید و فعلا قادر است با پای خود راه برود.

008009

در صورتیکه بیمار در روزهای اول پس از جراحی گرافت پوستی، چند جلسه HBOT دریافت می نمود رشد و ترمیم بافتهای جلدی و گرافت بهتری می توانست داشته باشد. هم اکنون از مختصر رتراکسیون جلدی در پشت زانو شکایت دارد.